Een nieuwe of tweedehands auto kopen?

5 vragen die je helpen bij je keuze

nieuwe of tweedehands auto kopen

Je hebt besloten om je huidige wagen te vervangen. Maar je twijfelt nog: een nieuwe of tweedehands auto kopen? Hier is een beetje introspectie nodig. Dat is goed voor zowel je ziel als je portemonnee.

Met deze vijf vragen help ik je op weg naar een antwoord op je dilemma.

1.     Wat is je budget?

Voor je op zoek gaat naar een andere auto is het belangrijk om realistisch te zijn over je budget. Dus zorg dat je een prijsbewuste keuze maakt.

Voor een nieuwe auto betaal je veel voor het exclusieve karakter. Het feit dat niemand er ooit in heeft gereden. Waar de auto producenten maar al te graag op inspelen.

Hou ook in je achterhoofd dat je meer auto krijgt voor je budget wanneer je tweedehands koopt.

Een kans om in een auto te rijden van een hogere klasse. Want tweedehands betekent niet “oude wrak”. Nee, je hebt het beste van de twee werelden bij de aanschaf van een jonge tweedehands wagen.

2.     Ben je op de hoogte van depreciatie?

Depreciatie is het verlies van waarde in verloop van tijd. Het is een genieperige kost. Die de meesten over het hoofd zien.

Een nieuwe auto is na elke maand en elke kilometer minder waard. En dat vanaf je de sleutel krijgt en buiten rijdt. Het lijkt wel alsof je eurootjes door je uitlaat gooit.

Een nieuwe wagen kan in slechts vier jaar tot 45 procent dalen in waarde!

Daarom is het wijzer om een jonge tweedehands auto te kopen. Want die koop je voor een aanzienlijk lagere prijs. Én je verliest er niet mee. Je zou er een jaar mee kunnen rondrijden en het opnieuw kunnen doorverkopen. Dat aan bijna dezelfde prijs.

Dus om een realistische keuze te maken tussen een nieuwe of tweedehands auto kopen, moet je dit punt zeker incalculeren.

nieuwe of tweedehands auto kopen depreciatie_Tekengebied 1

3.     Hoe exclusief moet je auto zijn?

Een nieuwe auto kan je laten aanleveren volgens al je wensen. Een gala aan (design) opties. Hoe nieuwer de auto, hoe moderner de gadgets, hoe geavanceerder de multimedia en navigatie interfaces. Dus als je per se het nieuwste van het nieuwste wilt, dan kan je naar nieuwe auto’s kijken.

Maar het is niet omdat je een gebruikte auto niet volledig kan laten bouwen naar wens, dat je geen speciale snufjes kunt hebben. Wagens die 2-3 jaar jong zijn, kun je kopen voor een aanzienlijk lagere prijs. Maar je hebt dan wel de technologische gadgets die je wilt.

Er is trouwens een groot aanbod aan modellen van tweedehands auto’s op de markt. Meer dan nieuwe. Misschien vind je dat een ouder model, dat niet meer geproduceerd wordt, beter werkt voor jou. Dat een vorige generatie van een model beter past bij je noden. Of misschien vind je de look van een oudere auto gewoon mooier.

4.     Hoe snel heb je de auto nodig?

Een tweedehands auto kopen is simpel. Je zoekt naar je beste match, je bekijkt het, je doet een testrit, je betaalt, en je krijgt de sleutel. Deal closed!

Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen, is dat wel anders. Afhankelijk van welk model of welke opties je wenst, kan de aflevertijd verschillen. Van weken tot maanden. Heb jij het geduld hiervoor?

5.     Wil je graag garantie op de auto?

De aankoop van een nieuwe auto lijkt aantrekkelijk door de garantie issue. Nieuwe wagen = onaangeroerde garantietermijn.

Maar enkel hiervoor zou ik geen fortuin neerleggen. Toch niet voor een wagen die volgend jaar veel minder waard zal zijn. Jij wel?

De betere auto handelaars bieden je de optie om de wettelijke garantie op tweedehands auto’s uit te breiden. Zo heb je een goedkopere auto met dezelfde zekerheid. Sommige car dealers bieden je ook nog een service na verkoop. Zodat je er altijd terecht kan met je tweedehands auto.

Dus wat ga jij doen? Een nieuwe of  tweedehands auto kopen?

Een tweedehands auto kopen

bij FarraCars?

Dan profiteer je van deze voordelen:

  • 12 maanden garantie (uitbreidbaar naar 36 maanden)
  • Check-up + Onderhoud
  • Dieptereiniging interieur/exterieur
  • Carpass attest (gewaarborgde kilometers)
  • Keuring (diagnose rapport op 96-punten)
  • Vlotte administratieve afhandeling

Bezoek ons wagenpark

Brusselsesteenweg 205
9280 – Lebbeke

Een auto op het oog? Vraag GRATIS een testrit aan! 

Geef een reactie